Бізнес ідея: як відкрити бізнес з продажу та виробництва пончиків

15

Пончики-досить старе блюдо. Так як процес приготування середньостатистичного пончика заманливо простий. У киплячу олію опускається кулька тіста. Весь. Хоча саме блюдо відносять до польської кухні, зустріти їх можна в будь-якій країні, а назв цього нехитрого частування налічується більше ста. Беньє, бунуелос, донатс, макруд. Напевно у багатьох з вас мами і бабусі в процес випічки пирогів, коли начинки вже не залишалося, а тісто ще не скінчилося, готували плюшки-пустушки. По суті це ті ж самі пончики. Крім численних назв на сьогоднішній день ця страва має не менше варіацій. Прості, з пудрою, з начинкою, з родзинками … Які тільки не зустрінеш на ринку. А все тому, що на них постійно є попит і споживач любить побалувати себе цим простеньким фаст-фудом. Їх зручно їсти з чаєм, брати в дорогу, купувати на перекус разом з чашкою ароматної кави. І продаватися вони можуть не тільки в супермаркетах на хлібних полицях, але і в будь-який забігайлівці, де вам запропонують ще й сиропом їх присмачити.

До речі, за статистикою, близько тридцяти відсотків продуктових магазинів готові задовольняти попит на пончики, так як на цю продукцію постійно є покупці. Але ось виробників на ринку нашої країни не так вже й багато. Тому немає жорсткої конкуренції, і тому знайти свою нішу новачкові пончикового бізнесу особливих труднощів не складе. Але все-таки, давайте по порядку.

Починати бізнес відразу в харчовій промисловості – завдання завжди не з легких. Так як навколо вас будуть крутитися ризики, пов’язані з вимогами до виробників продуктів, оформленням ліцензій, видачею довідок від різнокаліберних наглядів. Адже, якщо ви робіть, наприклад, вироби з заліза, то весь не використаний на попит запас зможете спокійнісінько зберігати на складі, а потім партіями або скопом продавати. Інша справа продукти.

Пончики ж крім усього іншого вигідніше продавати взагалі гарячими. У цьому стані вони мають кращі смакові якості і здатні задовольнити попит більшості клієнтів. Остиглі, звичайно також не будуть обділені увагою, але все ж втратять частину свого здобного шарму. А лежані вже здатні принести збитки фірмі. Тому, перш ніж піч потрібно знайти покупця. Мова звичайно ж не про кінцевого споживача, якщо у вас не власне кафе. А саме про магазини, які будуть пропонувати ваш товар на своїх продуктових полицях. І ось, коли у вас буде безпосереднє замовлення з підписаним договором на покупку певної партії ваших чудових пончиків, тільки тоді потрібно приступати до їх виготовлення. До цього ваше завдання-наполегливо шукати клієнтів скрізь, де тільки можна. І, як було сказано вище, так як конкуренція нещільна, пошук праці не складе.

Приміщення

Так як це тільки початок великого пончикового справи, кидатися з вогню та в полум’я не варто. Розвиватися потрібно поступово. А так як першими клієнтами за планом будуть саме торгові магазини і мережі, то місце розташування для початківця підприємця грає невелику роль. Тобто орендувати приміщення в самому центрі міста-отримувати гігантські витрати на оренду, які просто потоплять справу на перших місяцях. Краще підібрати недороге приміщення, нехай і ближче до околиці. Тридцять-п’ятдесят квадратів буде достатньо. Тут поміститися все обладнання, а також вистачить і стелажів з готовою до відправки покупцеві продукцією. Чим дешевше ви знайдете площа, тим менше головного болю буде у вас в подальшому і тим легше буде при переїзді в разі розширення. Однак про санітарні норми забувати ніяк не можна. Замшілий підвал з тарганами – зовсім не наш варіант.

У приміщенні необхідний буде якісний ремонт. Тому що в гості періодично будуть навідуватися серйозні люди з перевіряючих інстанцій, та й просто дотримати всі норми, що забезпечують якість їжі необхідно. Вам важливо здоров’я ваших покупців. Почніть з трубопроводу і каналізації, займіться мережами і кабелями, встановіть пожежну сигналізацію. Це базові атрибути приміщення, за якими вас почнуть перевіряти при видачі ліцензій. Після цього слід приступити до обробки і косметичного ремонту. Ні, відвідувачів і покупців тут не буде, ви ремонтуйте не магазин, а цех.  тому витрачатися на ліпнину або 3d-шпалери звичайно не потрібно, але вашому персоналу, що випікає пончики, потрібні комфортні умови роботи і хороше освітлення. Середня вартість ремонту у вас виллється в двадцять тисяч рублів, які повинні бути закладені спочатку.

Після ремонту приміщення можна буде приступати до отримання всіх необхідних дозволів. Вам будуть потрібні папери від санепідемстанції, пожежної інспекції та дозвіл виробництво продуктів харчування. Також повинні бути улагоджені всі справи з податковою та реєстрацією вашого бізнесу. Врахуйте, що якщо ви перший раз будете оформляти приватного підприємця, то на цій піде кілька тижнів часу. Якщо такий стан справ критично для бізнесу і ви втратите занадто багато, краще найняти фахівців, які за помірну плату зроблять все за вас. Можливо, це в підсумку заощадить вам вливання. А замість тижнів, папери будуть готові вже протягом трьох днів.

Бізнес ідея: як відкрити бізнес з продажу та виробництва пончиків

Обладнання та процес виготовлення

Пончики, як водиться, готуються з тіста. А значить його буде потрібно багато, щоб покривати потреби попиту для кожної точки реалізації. Змішувач для приготування тіста обійдеться в двадцять п’ять тисяч рублів. І хоча вибір обладнання на ринку дозволяє підібрати більш функціональну модель, на першому етапі вам цього буде достатньо. Такий прилад зможе забезпечувати вас партією 800 пончиків за день.

Після приготування тіста, воно закладається в інший апарат, який вже готує безпосередньо самі пончики. Знову ж таки, вибір буде залежати від функціональності, обсягу і швидкості роботи. Оптимальним на даному етапі стане той, який зможе забезпечувати до 1000 пончиків в день. Вартість його (якщо брати російського виробника, хоча ви можете підшукати імпортний) близько 35 000 рублів. Шукати імпортні варіанти, які свідомо дорожче, але не сильно перевершують вітчизняні по функціоналу і швидкості, сенсу не має. У будь-якому випадку, якщо ви витратите день на прочісування інформації та відгуків про ту чи іншу модель, то тільки виграйте, тому що зможете самі підібрати те, що вам потрібно.

Після формування пончика в цьому апараті, його дорога лежить в піч. І якщо апарати по замішуванню тіста і виготовлення пончиків у нас були розраховані по потужності на обсяг в 1000 штук за день, то і витрачатися на піч здатну виробляти більше, потреби немає. Ви переплатите, і ніяк це не окупите. Піч обійдеться в 20 000 рублів.

Після печі пончики прикрашають (наприклад, цукровою пудрою) і відправляють в руки покупцеві. Для прикраси використовуються спеціальні поверхні. Зазвичай це столи, які, погано проводячи тепло, не дозволяють продукту охолонути раніше покладеного терміну. Вартість одного столу коливається в районі 6 000 рублів. Вам швидше за все знадобиться як мінімум два.

Також, при формуванні бюджету на обладнання, включіть в нього стелажі для готової продукції (близько 12 тисяч за дві штуки, як і столи) і, обов’язково, дрібний інвентар. Вам знадобляться ложки, ножі, сито, лопатки і так далі. Закладіть на подібне обмундирування вашого цеху хоча б 5 000 рублів.

Бізнес ідея: як відкрити бізнес з продажу та виробництва пончиків

Персонал

І хоча, ваш бізнес тільки починає своє велике плавання, а грошей доводиться вкладати чимало, одному з усіма процесами не впорається. Наймання персоналу-необхідність. Вашому пончиковому цеху на перших порах знадобляться як мінімум два працівника. Один буде займатися виробництвом пончиків, а другий – їх прикрашати і відправляти на стелажі і в дорогу до покупців. Зазвичай, так як процеси відбуваються в одному приміщенні, обидва працівники повинні бути замінні один одним і вміти допомагати. З огляду на, що пончики навіть замішуються машинами, процес їх приготування нескладний. Працівник, по суті, відповідає за своєчасну доставку продукту до машини і правильну заправку інгредієнтів. Тому знайти на подібну посаду співробітника праці не складе.

Перший робітник, той, хто відповідає за заміс тесту і відправку його в апарат для форминга, по суті буде технологом і повинен знати весь процес, розбиратися в апаратурі і бути головним в парі. Якщо підбирати саме професіонала з досвідом роботи на подібному підприємстві, то вам будуть потрібні послуги біржі праці або спеціалізованого сайту. Зарплату плануйте в районі 20-25 тисяч рублів на місяць в залежності від навичок.

Другий в зв’язці — не тільки помічник, але і фактично пончиковий дизайнер. Він буде прикрашати готові вироби, надаючи їм апетитний вигляд. Використовувати для цього можна не тільки цукрову пудру, але, наприклад, шоколад або інші, на ваш розсуд взяті інгредієнти. Головне завдання-зробити зовнішній вигляд продуктуДодаємо перці і через 5 хвилин м’якоть кабачків і смажимо 8 хвилин.

  • начиняємо вийшов фаршем кабачки.
  • тепер вистилаємо деко фольгою, викладаємо наші човники і посипаємо зверху сиром.
  • запікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
  • Подаючи їх на стіл, не забудьте про соус. Приємного апетиту!

    Бізнес ідея: як відкрити бізнес з продажу та виробництва пончиків

    Літній, легке і смачне рагу можна подавати як окремим блюдом, так і як гарнір до основного.

    Продукти для приготування:

    • кабачок зелений – 1 шт.;
    • кабачок жовтий – 1 шт.;
    • печериці – 250 г.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • жовтий солодкий перець – 1 шт.;
    • помідори черрі – 100 г.;
    • сметана – 100 г.;
    • зелена цибуля;
    • сіль, перець;

    Приготування:

    1. для початку беремо печериці (вони повинні бути невеликими) і нарізаємо їх навпіл. Потім розігріваємо глибоку сковорідку налив туди масла.
    2. обсмажуємо гриби до золотистого кольору. Після цього викладаємо їх в окрему ємність.
    3. далі чистимо і режим кубиками цибулю. Пасеруємо в тій же сковороді до прозорості.
    4. промиваємо кабачки і перець. Перець розрізаємо і очищаємо від насіння, ріжемо на невеликі шматочки. Кабачок нарізаємо тонкими кружечками.
    5. кидаємо перець і кабачки до цибулі, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості.
    6. за п’ять хвилин до того як овочі будуть готові ми закидаємо до них смажені гриби, помідори черрі розрізані на навпіл і сметану.

    Подавати його необхідно посипавши зверху рубаний зелену цибулю.

    6. Як приготувати кабачкову ікру (2 рецепта)

    Пропонуємо вам на вибір 2 рецепта приготування кабачкової ікри як з магазину

    Щоб краще запам’яталося, запишіть інгредієнти на 1 л ікри (1 банка):

    • 1 кг молодих кабачків
    • 250-300 г стиглих і соковитих помідорів
    • 300 г червоного болгарського перцю
    • 200 г молодої моркви
    • 150 г цибулі
    • 3 зуб. Часнику
    • 1 — 1,5 ст. Л. Цукру
    • 2 ч. Л. Солі
    • 1/3- ½ ч. Л. Лимонної кислоти
    • оливкова олія
    • чорний мелений перець за смаком

    Рецепт №2 кабачкової ікри (як в магазині)

    Секрет того, щоб ікра вийшла як в магазині, це відсутність шматочків кабачка і наявності борошна в складі. Саме борошно робить її м’якою і приємною на смак.

    Що ж, давайте спробуємо і приступимо до готування ніжної кабачкової ікри. Для цього нам знадобиться:

    • борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 ст. Л.;
    • свіжі кабачки – 2 кг.;
    • морква – 500 г.;
    • цибуля ріпчаста-300 г.;
    • томатна паста-3 ст. Л.;
    • рафінована рослинна олія;
    • сіль-0,5 ч. Л.;
    • чорний мелений перець;
    • корінь петрушки;
    • зелень на ваш смак;

    Бізнес ідея: як відкрити бізнес з продажу та виробництва пончиків

    Приготування:

    1. миємо й очищаємо від шкірки всі овочі. У тому числі і кабачки, їх ми нарізаємо кубиками, так само як і цибулю.
    2. беремо сковорідку, вливаємо туди масло, викладаємо кабачки і тушкуємо до м’якості.
    3. розігріваємо іншу сковорідку з маслом і пасеруємо в ній цибулю до прозорого стану.
    4. натираємо корінь петрушки і моркву. Викладаємо їх до цибулі і томім до м’якості на невеликому вогні.
    5. додаємо до овочів томат, тушкуємо так 1-2 хвилини.
    6. з’єднуємо в глибокій сковороді овочі і кабачки, перемішуємо і додаємо масла. Тушкуємо на невеликому вогні до того моменту поки не випарується весь кабачковий сік.
    7. після цього додаємо борошно, солимо, перчимо і смажимо 5-7 хвилин.
    8. далі нам необхідно всю суміш подрібнити в блендері до стану пюре.
    9. знову перекладаємо все в сковорідку або каструлю і доводимо суміш до кипіння.
    10. тепер можна розкласти вийшло пюре в стерилізовані банки і прикрити їх кришками.
    11. поміщаємо банки з ікрою в каструлю з водою – стерилізуємо консерви (якщо банку півлітрова, то нам знадобиться близько півгодини).
    12. виймаємо банки, закочує їх металевими кришками і вкутуємо їх в ковдру. Ми залишаємо до охолодження.

    Після того як банки охолонуть їх слід винести в прохолодне місце.

    7. Гостренький салат з кабачків

    &1&

    Ще ми можемо назвати це блюдо кабачками по-корейськи, адже на смак вони хрусткі і дійсно з острінкой.

    Для приготування цього салату нам знадобиться:

    • перець червоний мелений – 2 ч. Л.;
    • перець чорний мелений – за смаком;
    • оцет – 2 ч. Л.;
    • сіль – за смаком;
    • цукор – 1 ч. Л.;
    • соєвий соус – 1 ст. Л.;
    • кунжут – 2 ч. Л.;
    • кунжутне масло – 1 ст. Л.;
    • рослинна олія – 2 ч. Л.;
    • морква – 3 шт.;
    • болгарський перець – 0,5 шт.;
    • кабачки-4 шт.;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • часник-2 зубчики;

    Спосіб приготування:

    1. спочатку промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками, подсаливаем і залишаємо під пресом на 2 години.
    2. поки ми очікуємо кабачки, можемо підготувати інші овочі-дрібно шаткуємо моркву і теж подсаливаем її, соломкою режим солодкий перець, кружечками нарізаємо цибулю і подрібнюємо часник.
    3. далі цибулю необхідно попассерувати в сковорідці на рослинній олії. По закінченню двох годин, коли наші кабачки встигнуть, ми повинні додати до них цибулю, болгарський перець, моркву, червоний перець, чорний перець і часник.
    4. далі заправляємо суміш кунжутним маслом, насінням кунжуту, цукром і соєвим соусом – все ретельно перемішати.
    5. завершальний штрих, це оцет. Додаємо його і знову перемішуємо наш салатик. Перед подачею на стіл слід потримати наше блюдо по-корейськи в холодильнику, для того щоб воно просочилося.

    Задумалися про те, що приготувати з кабачка швидко і смачно? здавалося б, такі звичайні овочі-кабачки … Але скільки смачних і корисних страв можна з них приготувати! для будь-якої господині кабачки-це можливість довести, що вона відмінний кухар, і порадувати своїх близьких цікавими рецептами. Кабачок є відмінним вибором, особливо для тих, хто хоче скинути зайву вагу, оскільки цей овоч славиться вкрай низьким вмістом калорій. Він також повний поживних речовин, таких як фолієва кислота, калій, антиоксиданти, вітаміни а і с.крім того, кабачок містить велику кількість лютеїну, який підтримує здоров’я наших очей.

    Достаток врожаю цього овоча змушує багатьох господинь задуматися про те, що приготувати з кабачка швидко і смачно. Володіючи ніжною текстурою і м’яким смаком, кабачки підходять для приготування найрізноманітніших страв. Багато хто любить цей овоч за те, що страви з нього виходять дуже ніжними і соковитими. Варіацій використання кабачків безліч. Самий просто спосіб-вживати кабачки сирими, насолоджуючись їх хрусткою текстурою. Так ви можете не сумніватися в тому, що ваш організм отримає всі поживні речовини, що містяться в цьому овочі, в повному обсязі. Приготування кабачків на пару також дозволить зберегти в них всю користь. Одним з найсмачніших і швидких способів насолодитися кабачками є їх обсмажування — тут ви можете використовувати кляр, збиті яйця з паніруванням або ж просто обсмажити скибочки кабачків в маслі. Кабачки також можна запікати з іншими овочами або фаршем, маринувати, фарширувати, готувати з них супи-пюре, рагу, оладки, закуски, ікру…

    Приготування страв з кабачків не займе у вас багато часу, так як ці овочі не вимагають тривалої обробки. Щоб блюдо з кабачків вийшло 100%-но смачним і ніжним, вибирайте молоді плоди з м’якою шкіркою. Старі овочі підійдуть лише в тому випадку, якщо шкірка у них буде видалена. Молоді кабачки чистити не треба, так як їх шкірка додасть яскравий колір готового блюда. Не варто гнатися за розміром — найкраще звернути увагу на кабачки середнього розміру вагою близько 300-500 р. Коли ви готуєте кабачок, то можете додати деякі спеції, щоб надати йому смак — так, з кабачками відмінно поєднуються розмарин, базилік, чорний перець або чебрець. Що ж стосується овочів, то найкращим компаньйоном для кабачка є помідор.

    &1&

    Фаршировані, запечені, смажені, мариновані — кабачки є універсальним овочем, що дає політ для фантазії і відповідним в якості доповнення до багатьох страв. Кабачки ідеально поєднуються із зеленню, макаронними виробами, м’ясом, рибою та іншими овочами. Також кабачки прекрасні самі по собі-переконайтеся в цьому, приготувавши кабачки в клярі.

    Обсмажені в клярі кабачки можна подавати в якості закуски або гарніру до м’ясних страв. Кляр в рецепті відмінно підходить для кабачків, але може бути використаний і для будь-яких інших овочів, які б ви хотіли підсмажити. Консистенція клярі повинна нагадувати питний йогурт, тому якщо тісто вийшло занадто густим, розбавте його водою. Додавання часникового порошку робить кляр більш пікантним. Кабачки в клярі можна подавати з соусом, приготованим зі сметани, пропущеного через прес часнику, подрібненої зелені і