Бізнес на торгівлі корн-догами

32

Перед тим, як почнемо

Для успіху в бізнесі на торгівлі корн-догами важлива наявність трьох факторів – вдале розташування, сучасне обладнання та якісні інгредієнти. Пошуком надійних постачальників слід зайнятися ще до складання бізнес-плану. Від цін на інгредієнти та сировину залежить дуже багато чого.
Якщо у вашому місті поки немає точок, що пропонують корн-доги, питання з конкуренцією знімається. У великих містах ніша також поки зайнята в повному обсязі. Попит на цей вид фаст-фуду високий. Навіть противники цього виду громадського харчування не можуть не визнати користь кукурудзяної муки, з якої готується тісто для корн-догів.
Складіть максимально докладний бізнес-план на підставі реальних даних. Це позбавить вас від неприємних сюрпризів.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Основні ризики

Всі небезпеки пов’язані лише з низькою якістю інгредієнтів. Якщо ви зможете надати контролюючим органам сертифікати і будете дотримуватися санітарних норм, проблем виникнути не повинно. Для успіху важливо розташування вашої торгової точки. Важливо приділити цьому питанню максимум уваги.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Розташування

Як і для будь-якого іншого закладу швидкого харчування, найбільш прибуткові людні ділянки. Якщо ви плануєте орендувати торговий павільйон або місце для установки пересувного вагончика, слід шукати вільний простір біля зупинок громадського транспорту і станцій метро. Відмінно йде торгівля біля торгових, розважальних і великих офісних центрів, громадських організацій, навчальних закладів.
Непоганий варіант-оренда невеликої площі на вокзалі, автостанції, в торгово-розважальному центрі.

Обладнання

Бізнес на торгівлі корн-догами

Пересувний кіоск можна придбати за 100 000-150 000 рублів. Вітчизняні виробники пропонують вельми цікаві моделі з оригінальним дизайном. Наприклад « «ретромобіль «від воронезького постачальника тов» емель» виглядає шикарно і обов’язково приверне увагу потенційних покупців.
Апарат для приготування корн-догів повинен мати мінімальну продуктивність 30 шт. На годину. Великий вибір пропонують китайські виробники. Європейські моделі більш якісні і відрізняються значною довговічністю. Але на старті при скромному стартовому капіталі цілком підійде апарат з китаю. Бюджетна модель для одночасної випічки 6-и корн-догів продуктивністю 35-50 шт.на годину коштує в районі 18 000 рублів.
Вам знадобиться тістоміс. Професійні моделі можуть коштувати від 25 000 до 60 000 рублів.
Для зберігання інгредієнтів необхідно холодильне обладнання. Як варіант можна розглянути покупку недорогого ізотермічного контейнера, середня вартість-8 000 рублів. Якщо ви плануєте продавати прохолодні напої та супутні товари, необхідна холодильна шафа. Модель невеликого розміру, що була у вжитку, можна придбати за 9 000 рублів.
Для приготування гарячих напоїв слід придбати професійний електро-чайник, ціна-3 000 рублів.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Кадри

Для роботи на одній торговій точці слід найняти двох продавців. Технологія приготування корн-догів проста, при бажанні може навчитися кожен. У співробітників повинні бути медичні книжки. Дуже важлива розторопність-клієнтам важлива швидкість. Обов’язкові якості-ввічливість і акуратність. Заробітна плата формується з ставки в розмірі 15 000-17 000 рублів і відсотка від продажів. Це стимулює у співробітників зацікавленість у підвищенні рівня продажів.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Документи та ліцензії

Якщо ви працюєте з однією торговою точкою, цілком підійде варіант оформлення іп і сплати податків за спрощеною системою. В процесі розширення доведеться реєструвати юридичну особу.
Для організації роботи на вулиці та отримання дозволу на оренду ділянки необхідно отримати дозвіл від місцевої адміністрації. Це досить тривала і складна процедура, для її проходження рекомендується найняти досвідченого юриста. З орендою площі у приватної компанії все набагато простіше-достатньо згоди обох сторін і грамотно складеного договору.
Маючи на руках договір оренди, обладнання та сертифікати від постачальників обладнання, можна направлятися в сес. Комісія дає дозвіл на торгівлю після перевірки вашої торгової точки на відповідність вимогам.
Ліцензуванню продаж корн-догів не підлягає, але у вас повинні бути складені технічні умови і рецептура приготування. Оформлення цих документів слід довірити фахівцям, також вони допоможуть пройти процедуру затвердження.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Технологія приготування

Рецептура досить проста. Тісто готується з наступних інгредієнтів:

— кукурудзяна і пшеничне борошно;
— кефір;
— яйце;
— сіль, цукор, харчова сода.
Співвідношення може бути різним, важливо лише досягти потрібної консистенції. Відмінно, якщо ви зможете запропонувати клієнтам унікальні рецепти.
Приготування корн-дога займає 3-4 хвилини. Розігріта форма змащується маслом. Наливається тісто, і на нього укладається сосиска, надіта на паличку. Форма закривається і перевертається на іншу сторону. Якщо готувати корн-доги у фритюрі, виходить хрустка скоринка.

Бізнес на торгівлі корн-догами

Маркетинг

Дуже важливо розробити оригінальний рецепт приготування тіста, який сподобається покупцям. Велику роль відіграють соуси, над їх унікальністю і різноманітністю також варто попрацювати.
Навіть при наявності лише однієї торгової точки слід відразу придумати назву бренду. Реєстрація торгової марки-складний процес. Але якщо ви плануєте працювати в цьому бізнесі довго і розвивати мережу, він необхідний. Запам’ятовується логотип і назву слід надрукувати на пакувальному матеріалі і пакетиках. Цей простий прийом відмінно працює на популяризацію торгової марки.
Якщо є можливість, встановіть біля прилавка хоча б 2-3 столика під парасольками. Якщо клієнти матимуть можливість посидіти біля вашої точки, ймовірність повторного замовлення зростає на 40%.
Важливий широкий асортимент. Ви можете пропонувати різні сорти сосисок і рецепти тесту. Супутні товари, напої-все це сприймається клієнтами як прояв турботи і створює позитивний імідж.

Рентабельність

Бізнес на торгівлі корн-догами

Собівартість одного корн-дога залежить від якості сосисок. Ви можете вибрати більш дешевий варіант, тоді собівартість знизиться в 1,5 рази. Якщо вирішите працювати з сосисками гост, витрати на інгредієнти для приготування одного корн-дога складають 25-30 рублів.
Ціна корн-дога для клієнтів-80-100 рублів в залежності від міста і місця розташування. Після вирахування вартості соусів, серветок і упаковки ваша прибуток від продажу однієї штуки складе не менше 35 рублів. Якщо ви будете продавати хоча б 100 корн-догів в день, ваша прибуток в місяць складе 105 000 рублів на місяць. Після сплати податків, заробітної плати та інших поточних витрат чистий прибуток становить близько 60 000 рублів. Це без урахування продажу прохолодних і гарячих напоїв, супутніх товарів. У людному місці показники будуть набагато вище. Але навіть при мінімальних продажах окупність настає через 3-4 місяці роботи.

Резюме

Бізнес на торгівлі корн-догами

Торгівля корн-догами не вимагає значних стартових вкладень, відрізняється простотою і високою рентабельністю. Цей бізнес ідеальний для новачків. Але для успіху дуже важливо знайти правильне розташування і запропонувати покупцям бездоганний сервіс.