Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

17

Перед тим, як почнемо

Перш, ніж приступити до пошуку обладнання та оформлення документів, необхідно провести невеликий експрес-тест своєї продукції. Розробіть рецептуру заздалегідь — на власній кухні. Дрібні партії пельменів, приготованих вручну, можна реалізовувати в колі своїх знайомих. Цей експеримент необхідний-тільки на практиці ви зрозумієте, які види продукції користуються попитом, обкатаєте схему ведення бізнесу і зможете побачити помилки.
Пошук постачальників також бажано почати заздалегідь. Для цього варто визначитися асортиментом і рецептурою:

  • які види фаршу ви плануєте використовувати;
  • в яких пропорціях змішувати свиняче, куряче м’ясо і яловичину;
  • чи будуть у вашому асортименті вареники і котлети.

Постачальники діляться на два типи-великі оптові компанії, що торгують імпортним замороженим м’ясом в брикетах, і місцеві фермери. В обох варіантах необхідна наявність всіх сертифікатів, що підтверджують якість і екологічну чистоту сировини.
Вам варто підготуватися до того, що постачальники беруть 100% передоплату, і мати в розпорядженні суму, що покриває витрати хоча б на 2 місяці роботи. Транспортні витрати, як правило, також лягають на плечі покупця. На старті можуть виникнути проблеми зі збутом або необхідність вкладати прибуток в інші статті витрат. Навіть при налагодженому збуті варто враховувати поширену практику – супермаркети розраховуються за реалізовану продукцію з 30-денною затримкою.
Також, важливо заздалегідь знайти хоча б декількох оптових покупців. Попередні переговори з власниками магазинів, кафе або оптових компаній можна починати з готовими ту, рецептурою та іншими документами.
Ретельно вивчіть попит і конкуренцію в своєму регіоні. Розраховувати лише на споживачів в населеному пункті, в якому ви будете працювати, не можна. Відразу охоплюйте хоча б область. Бізнес-план повинен складатися на основі достовірних даних і найбільш песимістичних прогнозів. Незважаючи на постійне зростання попиту на готові пельмені та інші види напівфабрикатів, цей ринок насичений дуже щільно.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Основні ризики

Конкуренція на ринку виробництва напівфабрикатів, до яких відносяться і пельмені, дуже висока. Вижити і вирватися вперед реально, але необхідно розташовувати значними перевагами – бездоганна і оригінальна рецептура, якість, великий асортимент. Великі фабрики підвищують рентабельність за рахунок наявності у фарші сої та інших харчових добавок. Саме тут дрібний бізнес і отримує конкурентну перевагу, використовуючи тільки м’ясо і органічні інгредієнти.
Контракти з магазинами допоможуть отримати прибуток на старті, але закупівельні ціни дуже низькі. Постарайтеся при найменшій можливості розширити бізнес і організувати власну реалізацію продукції через мережу фірмових магазинів або невеликих торгових точок.
У періоди посту і влітку купівельний попит на пельмені падає. У вашому асортименті повинні бути вегетаріанські рецепти: вареники з капустою, картоплею, ягодами.
Виробництво продуктів ретельно контролюється санітарними службами і росспоживнаглядом. При наявності серйозних порушень щодо дотримання вимог цих організації висока ймовірність фінансових втрат через штрафи. У разі системних претензій можна і зовсім позбутися бізнесу.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Розташування

Приміщення для міні-цеху з виробництва пельменів вибирається в залежності від запланованих обсягів виробництва, асортименту і вимог, які супроводжують обладнання. Мінімальна площа-50 м2. Якщо купується виробнича лінія середньої потужності, необхідно приміщення з площею близько 300 м2.
Сес висуває вимоги щодо обов’язкового зонування:

  • окрема кімната для складу сировини;
  • приміщення з холодильними установками для готової продукції;
  • виробничий цех;
  • душові та туалетні;
  • кімната для персоналу.

Також необхідно врахувати, що обладнання працює від електромережі напругою 380 в.у приміщенні повинні бути: сучасна вентиляційна система, хороше освітлення. Висуваються вимоги і до ремонту-стіни і підлога повинні бути покриті плиткою, яка легко відмивається.
Шукайте місце для міні-цеху в приміщеннях колишніх їдалень або кафе, вільні виробничі площі, пристосовані під вимоги харчової промисловості. Переобладнання невідповідного приміщення обійдеться занадто дорого. Щодо розташування існує лише дві основні вимоги-невисока орендна плата і хороша транспортна розв’язка (для зручності доставки сировини і готової продукції).

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Обладнання

Мінімальний комплект виглядає наступним чином:

  1. просіювач борошна-не менше 15 000 рублів.
  2. машина для розкочування тіста — в районі 33 000 рублів.
  3. автомат для замішування тіста близько 70 000 рублів.
  4. виробнича м’ясорубка – не менше 16 000 рублів.
  5. фаршемішалка-не менше 35 000 рублів.

Для заморозки необхідно два типи холодильників:

Для шокової заморозки – близько 60 000 рублів.
Для зберігання продукції-близько 100 000 рублів.

Стартову суму на придбання обладнання можна скоротити за рахунок використання ручної праці, але в цьому випадку ви не можете розраховувати на великі обсяги. Врахуйте, що будуть потрібні більш високі витрати на оплату заробітної плати. Також має сенс пошукати можливість придбання виробничої лінії на умовах лізингового договору.
Якщо говорити про постачальників, то рекомендуються китайські виробники. Вони пропонують якісні та надійні лінії за доступною ціною. На російському ринку працюють офіційні представництва китайських виробників-шанси оформити угоду в лізинг і отримувати гідне сервісне обслуговування досить високі.
Транспортні витрати з доставки сировини і готових напівфабрикатів виробник, як правило, бере на себе. Ви навряд чи зможете працювати без рефрижератора. На придбання автомобіля, що був у вжитку, варто приготувати мінімум 550 000 рублів.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Кадри

Чисельність колективу безпосередньо залежить від запланованих обсягів і частини ручної праці. Для обслуговування автоматизованої виробничої лінії досить 4 – х чоловік в зміну-майстри і 3-х робітників. При ручному ліпленні і упаковці чисельність зміни необхідно збільшити до 6-и чоловік.
На виробництві повинен бути технолог, досконально володіє рецептурою. Якщо ви працюєте зі складним обладнанням, необхідний кваліфікований механік. Для доставки сировини і готової продукції знадобиться водій на повну ставку. Бухгалтера також слід найняти з повною зайнятістю. З огляду на те, що ви працюєте в харчовій промисловості, у всіх співробітників повинні бути санітарні книги з допуском.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Документи та ліцензії

Реєстрація в податковій службі проходить швидко і без особливих проблем. Для міні-цеху цілком підійде іп і спрощена система оподаткування – 6% від виручки або 15% від чистого доходу. Поспішати з оформленням юридичної особи не варто. Практика співпраці з великими мережами магазинів, закладами громадського харчування та оптовими компаніями з дрібними виробниками пельменів – поширене явище. Іп-це можливість скоротити кількість документації та фінансові розрахунки до мінімуму.
Приміщення і виробничу лінію повинні оглянути співробітники пожежного нагляду, сес, і інші служби – багато що залежить від конкретного регіону. Вимоги цих організацій слід дізнатися заздалегідь і шукати приміщення відповідно до них. Якщо все нормально, ви отримаєте висновки про дозвіл працювати.
У росспоживнагляді оформляються наступні документи:
-рецептура.
— узгоджені та зареєстровані технічні умови (ту). У цих документах розписаний і регламентований процес виробництва-обладнання, обсяги виробництва, види сировини на всі види продукції.
— реєстрація торгової марки і товарного знака.
Варто знати. На практиці вирішення питання з ту може мати нюанси в залежності від регіону вашої діяльності. Можливий варіант, коли чиновники вимагають провести комплексну перевірку вашого виробництва, сировини і готової продукції в спеціалізованій лабораторії. У будь-якому випадку, вам необхідно скористатися послугами юридичної компанії, яка спеціалізується на оформленні подібних документів. Це дозволить заощадити і фінанси, і час.
Дуже багато залежить від того, де ви купуєте обладнання. Якщо ви оформляєте договір з великою компанією, постачальник обладнання може запропонувати серйозну підтримку в реєстрації ту і оформленні інших документів.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

 

Інших євангелістів. Так як вони благовістять про втілення христовому, а про предвічне його буття не сказали нічого досить ясного і наочного, то загрожувала небезпека, що люди, прив’язані до земного і не можуть помислити ні про що високе, подумають, що христос тоді лише почав своє буття, коли народився від отця перш століть. Тому великий іоанн сповіщає про горнє народження, не забувши, втім, згадати і про втілення слова. Бо каже: і слово стало плоттю (ін. 1, 14)» (тлумачення на євангеліє від іоанна, с.267).

Іоанн богослов багато пише про чудеса господа в юдеї та єрусалимі: про зцілення розслабленого у віфезі (див.: ін. 5, 2-9), про зцілення сліпонародженого (див. 9, 1-7), про воскресіння лазаря (див. 11, 11-44), про перетворення води на вино на весіллі в кані галілейській (див. 2, 1-11). В євангелії від іоанна наводяться віровчальні бесіди з юдеями про божество христа і його єдиносущність з богом отцем( див. 6, 26-58; 8, 12-59), бесіди спасителя з самарянкою (див. 4, 5-26) і з никодимом (див. 3, 1-21).

Євангеліє від івана ділиться на 21 главу і закінчується словами, що істинно свідчення його (ін. 21, 24).

символи євангелістів

Стародавні християнські письменники порівнювали четвероевангеліє з річкою, яка, виходячи з едему для зрошення насадженого богом раю, поділялася на чотири річки. Ще більш звичайним символом для євангелістів була таємнича колісниця, яку пророк єзекіїль бачив при річці ховар і яка складалася з чотирьох істот, що нагадують собою людину, лева, тельця і орла: з середини його як би світло полум’я з середини вогню; і з середини його видно було подобу чотирьох тварин – — і такий був вигляд їх: вигляд їх був, як у людини … Подобу осіб їх-особі людини і особі лева з правого боку у всіх їх чотирьох; а з лівого боку особі тельця у всіх чотирьох і особі орла у всіх чотирьох (єз. 1, 5, 10). Ці істоти, взяті окремо, стали символами євангелістів: апостола матвія порівнюють з людиною, апостола марка – з левом, апостола луку – з тельцем, апостола іоанна – з орлом.

Причиною такого порівняння було те міркування, що апостол матвій в своєму євангелії висуває особливо людський і месіанський характер христа; апостол марк зображує його всемогутність і царственість; апостол лука говорить про його первосвященство, з яким пов’язувалося жертвопринесення тельців; апостол іоанн, як орел, ширяє над хмарами людської немічності. Однак смисловим центром кожного євангелія є розповідь про смерть і воскресіння господа нашого ісуса христа.

про святкування великодня

Єврейське слово «великдень» означає «преходження», «позбавлення». У старозавітній церкві так було названо свято, встановлений в спогад результату синів ізраїлевих з єгипту і разом з тим позбавлення їх від рабства. У новозавітній церкві святкується великдень як знамення того, що сам син божий через воскресіння з мертвих перейшов від світу цього до отця небесного, від землі на небо, звільнивши і нас від вічної смерті і рабства дияволу і дарувавши нам владу бути чадами божими (ін. 1, 12).

Свято великодня встановлено і святкувалося вже в апостольській церкві. Він бере свій початок з самого часу воскресіння христового, коли апостоли тріумфували перемогу свого вчителя над смертю. Учні христові заповідали святкувати це свято щороку всім віруючим.

У 325 році на i вселенському соборі відбулася постанова святкувати великдень повсюдно в першу неділю пасхального повного місяця, щоб великдень християнська завжди святкувалася після юдейської.

» воскресіння ісуса христа, — каже святитель інокентій херсонський, — є найвище торжество віри-бо ним затверджена, піднесена, обожнена віра наша; найвище торжество чесноти-бо в ньому найчистіша чеснота восторжествувала над найбільшою спокусою; найвище торжество надії — бо служить вірною запорукою обітниці найвеличніших «» слово в середу світлої седмиці, с. 62).

За важливістю благодіянь, отриманих нами через воскресіння христове, великдень воістину є свят свято і торжество з урочистостей, чому святкується вона особливо світлим і урочистим чином, і богослужіння його відрізняється особливою величчю. У службі свята великодня оспівується перемога господа нашого ісуса христа над смертю і дарування нам життя вічного. Всі богослужіння свята пройняті почуттям радості про воскреслого.

Пасха христова висловлює нам велику любов творця до нас. Він сам вступив у боротьбу з сатаною, переміг його святістю своєю, послухом отцю небесному. І господь ісус христос воскресив самого себе, отець небесний його воскресив, і це воскресіння дарується нам. Великий угодник божий григорій палама каже, що боговтілення-явище бога в світ, господа нашого ісуса христа, — це велика таємниця, ще більший акт любові божої, ніж творіння світу. Коли ми приймаємо хрещення, то переживаємо нове народження водою і духом. Господь дарує нам покаяння. Ми приносимо покаяння, і він прощає нам гріхи наші. Господь з’єднується з нами в таїнстві причастя

Тіла і крові христових. Тому в одному цьому нашому сповіданні » христос воскрес!» полягає вся сутність нашої святої віри, вся твердість і непохитність нашої надії і надії, вся повнота вічної радості і блаженства.

про час святкування великодня

У святкуванні великодня православна церква дотримується весняного рівнодення, 14-й день місяця і триденність-п’ятницю, суботу, неділю. Якщо трапиться 14-й день місяця перш рівнодення, каже святитель іоанн златоуст, то ми залишаємо його, і шукаємо інший, який повинен бути після рівнодення; раніше весняного рівнодення 14-й день місяця не береться.

Згідно із законом старозавітному, пасхального агнця повинно було заколювати 14 нісана після полудня. Господь старий великдень здійснив на добу раніше, готуючи апостолів до наступаючої новозавітної вечері, істинної пасхи. Хліб був на цій вечорі був кислий, а не прісний.

Під час таємної вечері господь сказав: один з вас зрадить мене (мт. 26, 21) і подав хліб юді. Тим самим господь відділив його і відлучив від учнів. Раніше він приборкав злобу іуди, дотримувався для себе час смерті: що робиш, роби (ін. 13, 27), як би так кажучи: «я залишаю тебе, роби що хочеш». Коли юда пішов, господь сказав: дуже бажав я їсти з вами цю останню старозавітну пасху (лк. 22, 15) і встановив таїнство тіла і крові. Зрадника за столом з ними не було.

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Тиждень великодня

Бізнес-план міні-цеху з виробництва пельменів

Євангельське читання, покладене в самий день світлого христового воскресіння, являє собою піднесене вчення про обличчя ісуса христа, його божество, його божественне ставлення до світу і людини і його втілення для порятунку людей. Хоча воно буквально не говорить про воскресіння христове, але викладає істину воскресіння: воскреслий з волі своєї, силою власною явив себе у всій ясності богом істинним, і відкрився сином божим в силі, по духу святині, через воскресіння з мертвих (рим. 1, 4). На знак того, що слава воскреслого господа поширилася по всіх народах, євангеліє під час нічної пасхальної служби сповіщається на різних мовах.

апостольське читання
(діян. 1, 1–8)

&1&

Перше убо слово сотворих про всіх, про феофіла, яже розпочато ісус творити ж і навчи навіть до дні, в оньже заповідавши апостолом духом святим, іхже ізбра, вознісши: перед ними і постави собі жива по стражданні своєму в мнозех істинних прапорів, денмі чотиридесятьма являючись їм і дієслова яже про царство боже: з ними ж і ядий повелі їм від єрусалиму не відлучатися, але чекати обітниці відчаю, еже чуєте від мене: яко іоанн убо хрестив є водою, ви ж імате хреститися духом святим не по мнозех цих днех. Вони ж убо зійшовся вопрошаху його, глаголючо: господи, аще в літо це устрояеші царство ізраїлеве? рече ж до них: несть ваше разумети часи і літа, яже отець поклади у своїй владі: але приймете силу, що знайшла святому духу на ви, і будете ми свідок у єрусалимі ж і у всій юдеї і самарії і навіть до останніх землі.

Першу книгу написав я до тебе, феофіл, про все, що ісус робив і чого навчав від початку до того дня, в який він вознісся, давши святим духом веління апостолам, яких він обрав, яким і явив себе живим, по стражданні своєму, з багатьма вірними доказами, в продовження сорока днів будучи їм і говорячи про царство боже. І, зібравши їх, він наказав їм: не відлучайтеся з єрусалиму, але чекайте обіцяного від отця, про що ви чули від мене, бо іван хрестив водою, а ви, через кілька днів після цього, будете хрещені духом святим. Тому вони, зійшовши, запитували його, кажучи: чи не в цей час, господи, відновлюєш ти царство ізраїлю? він же сказав їм: не ваша справа знати часи або терміни, які отець поклав у своїй владі, але ви приймете силу, коли зійде на вас дух святий; і будете мені свідками в єрусалимі і в усій юдеї і самарії і навіть до краю землі.

Про феофіла-мається на увазі той самий феофіл, для якого апостол лука написав своє євангеліє.

Яже розпочато ісус