Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

19

Будь-який бізнес слід починати з вивчення попиту на продукцію, яку ви плануєте пропонувати покупцям. Дізнайтеся, які ціни і особливості роботи у конкурентів, продумайте стратегію, унікальні пропозиції і напишіть реальний бізнес-план з урахуванням можливих ризиків.
Виберіть напрямок:

  • які види м’яса.
  • тільки свіже або кулінарія.
  • додаткові послуги.

Знайдіть надійного постачальника. Від цього залежить дуже багато.

Основні ризики

Висока конкуренція в цьому виді бізнесу є одним з найголовніших ризиків. Продумайте стратегію ціноутворення, при якій ви зможете вийти на гідний рівень окупності і залучити клієнтів.
Для торгівлі м’ясом відчутно наявність сезонності. У літній період, особливо, в спекотні дні падіння проса уникнути неможливо. Також, споживання м’яса скорочується під час посту. До цих періодів слід підготуватися. Закуповуйте менші обсяги м’яса, міняйте асортимент, зменшуйте оброблення, пропонуйте знижки, активніше співпрацюйте з кафе і ресторанами.
Свіже м’ясо має дуже нетривалий термін придатності. Продавати прострочений продукт не можна категорично. Постарайтеся налагодити додаткове виробництво напівфабрикатів з м’яса, яке ви не встигаєте продати.

«покрокова інструкція, як відкрити бізнес на продажу м’яса»

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Розташування

Стандартний варіант-приміщення на сільськогосподарському ринку або біля нього. Саме тут найбільша концентрація потенційних клієнтів, які приходять з метою придбати продукти. Пошукайте район, в якому поки мало м’ясних крамниць або на ринку немає м’ясного павільйону.
Підійдуть і спальні райони, якщо поблизу немає конкурентів або асортимент магазинів відрізняється від того, який плануєте пропонувати ви. Шукайте місця з великим потоком людей, біля зупинок автотранспорту або метро. Приміщення повинно відповідати санітарним нормам, в роботі з продуктами харчування правило особливо суворі.
Можна починати з організації торгового місця в продуктовому магазині. Мінімальна площа для подібної торгової точки становить 6 м2. При укладенні з адміністрацією магазину договору про спільну господарську діяльність з’являється можливість заощадити на придбанні обладнання, але ви зобов’язані надавати адміністрації фінансову звітність.
Оренда торгової площі в залежності від обставин
Перед покупкою або орендою приміщення дізнайтеся санітарні вимоги:

  • перевірте запропоновану нерухомість на відповідність нормам.
  • дізнайтеся, скільки буде коштувати перепланування. Висока ймовірність, що вам доведеться повністю міняти каналізацію, електричну проводку.

Як показує практика, жителі росії не особливо чутливі до шикарного оформлення м’ясних магазинів. Дорогий дизайн необхідністю не є. Що дійсно важливо для жителів країни, так це ціни на м’ясо.
Вибираючи приміщення для м’ясної лавки, не женіться за престижністю. Звертайте увагу на санітарні аспекти. Перевірте стоки і каналізацію. Застої крові в трубах будуть створювати нестерпний запах, який відлякає покупців.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Обладнання

Мінімальний набір обладнання:

  1. холодильники
  2. морозильний прилавок (2 000 доларів)
  3. касовий апарат (близько 90 доларів)
  4. якісні ваги (50 доларів)
  5. електрична м’ясорубка (450 доларів)
  6. обробний стіл, разрубочная колода, сокири і ножі з високоякісної сталі

Загалом, можна розраховувати на суму близько 3 000 доларів. Якщо постачальник м’яса не здійснює доставку, додайте до витрат близько 300 доларів на транспортні витрати.
Постарайтеся організувати простір таким чином, щоб біля прилавка була раковина. Якщо на першому етапі коштів не вистачає, можна відмовитися від обробного обладнання та інструментів, і домовитися про оброблення з постачальником. Заощадити можна і на придбанні обладнання, що було у вжитку.
Не шкодуйте коштів на яскраву і красиву вивіску. При правильному розташуванні вона стане не тільки прикрасою, але і ефективною рекламою.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Кадри

Для початку достатньо продавця і досвідченого м’ясника. Якщо передбачається робота в дві зміни, наймайте чотирьох осіб.
Особливу увагу звертайте на вибір м’ясника. Неправильна оброблення м’яса призводить до дуже великих фінансових втрат.
Якщо оброблення м’яса здійснює постачальник, на початковому етапі можна найняти лише двох продавців.
Для невеликої м’ясної лавки вводити в штат прибиральниць, охорону, бухгалтера не доцільно. Та й надалі, при розширенні, супутні функції вигідніше віддавати на аутсорсинг.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Документи та ліцензії

Зібравши стандартний пакет документів для відкриття підприємства торгівлі продовольчими товарами, ви можете оформити тов або іп. Робота з касовим апаратом передбачає його реєстрацію в податковій інспекції.
Якщо ви плануєте виробляти напівфабрикати або інші м’ясні вироби і реалізовувати їх в місці виготовлення, буде потрібно санітарно-епідеміологічний висновок росспоживнагляду. Планові перевірки здійснюються раз на 3 роки або за скаргою.
Для здійснення торгівлі продовольчими товарами ліцензії не потрібні. Винятком є тільки продаж спиртних напоїв.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Асортимент і правила закупівлі

Починаючи бізнес, не женіться за великими обсягами і асортиментом. Нереалізований товар принесе істотні збитки. Обмежтеся 20-30 найменуваннями. Подумайте про реалізацію супутніх товарів: риба, хліб, соуси, бакалія, соки, масло та інші продукти. Це допоможе без особливого збитку пережити сезонні спади купівельної активності.
Головні і найнебезпечніші вороги м’ясного бізнесу-недобросовісний постачальник і несвіже м’ясо. Незалежно від обставин, завжди контролюйте закупівлі та перевіряйте якість. Перевіряйте сертифікати, наявність клейма, вчіться визначати якість м’яса за іншими параметрами. Закуповувати свіже м’ясо необхідно не рідше разу на тиждень.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Маркетинг

Для продуктового магазину найбільш ефективними методами реклами є старі і відомі способи:

  1. розклеювання оголошень біля під’їздів працює краще поштової розсилки. Не зупиняйтеся на загальній інформації, вказуйте в оголошеннях ціни, схему проїзду
  2. влаштовуйте акції та активно інформуйте потенційних клієнтів про знижки.
  3. розтяжка над дорогою в безпосередній близькості від магазину, вивіска, покажчики, штендери – основні способи залучення клієнтів.

Оголошення в газетах, реклама у віддалених про розташування вашого магазину районах особливого ефекту не принесе. Як правило, люди не купують продукти далі, ніж за кілометр від будинку. Зосередьтеся на своєму районі.
Активно використовуйте соціальні мережі. Цей вид реклами не вимагає витрат, але дуже ефективний.
Не обмежуйтеся стандартним набором в асортименті і пропонуйте ексклюзивні м’ясні продукти: індичатину, кроляче м’ясо, баранину. Регулярно проводите опитування покупців і радьтеся з ними з питання поліпшення обслуговування. Обов’язково враховуйте побажання клієнтів, особливо, якщо вони висловлюються незадоволеним тоном в черзі.
Організуйте для постійних клієнтів програми заохочення. Запропонуйте накопичувальні карти, бонуси міняйте на знижки або можливість отримати товар безкоштовно. У продуктових магазинах ця система працює особливо ефективно.

Бізнес план: як відкрити бізнес на продажу мяса

Резюме

При уявній простоті м’ясний бізнес відрізняється наявністю неймовірної кількості професійних секретів. Домогтися успіху і розширення мережі магазинів можливо лише з осягненням всіх премудростей. Ви не зможете ефективно управляти цим бізнесом, якщо не знаєте досконально правила оброблення туші, весь ланцюжок переробки, методів збільшення прибутковості.
Не відмовляйтеся від інноваційних технологій і автоматизації – вони дозволять уникати крадіжки, виявляти недобросовісних співробітників і заохочувати кращих працівників.
Конкуренція в цьому напрямку дуже висока, але висококласних магазинів зі зразковим обслуговуванням як і раніше мало. Намагайтеся забезпечити покупцям ідеальний сервіс, пропонуйте нові види м’яса, вироби, створіть виробництво за унікальними рецептами-і ваш бізнес з маленької м’ясної лавки виросте в справжню імперію з філіями в кожному місті країни.

Франшизи

На ринку франшиз ми знайшли франшизу м’ясного магазину- «реміт.смачні ковбаси »