Бізнес план: як відкрити виробництво італійської плитки з переробленого скла

16

Сьогодні, у всіх розвинених країнах на перше місце виходить скорочення відходів виробництва і повторна переробка всіляких матеріалів. Під ці напрямки виділяються гранти та субсидії від держав, тому що вони ведуть до посилення екологічності виробництв, скорочення шкідливих викидів. А екологія не безпричинно вважається важливою темою в обговоренні розвитку технологій. Створюються спеціалізовані заводи, які дозволяють перетворювати перероблену сировину в життєздатний і придатний для використання продукт.

Скло являє собою 100 відсотково рецеркуліруемий матеріал. Процес переробки-повністю замкнутий цикл, при якому не залишається ніяких відходів і побічних субпродуктів. Більш того, економиться природна сировина. Так, тонна переробленого скла дозволяє економити близько 650 кілограм піску, майже 200 кілограм соди і стільки ж вапняку. А крім усього іншого ці процеси захищають навколишнє середовище від забруднення тим же битим склом. І як вже писалося вище, це заохочується державами.

До того ж процеси переробки скла здатні приносити і вигоду в грошовому еквіваленті.

Стандартно для переробки скляних відходів і виплавки продуктів різної форми використовується муфельна піч (крім міксерів, дробильних установок і форм). Але нас сьогодні цікавить більше другий варіант, названий холодним. І в ньому муфельна піч не використовується, що дозволяє організувати міні-виробництво буквально у себе на колінах і без великих витрат.

Технологія виготовлення

Як і для першого випадку, у другому основною сировиною також послужить скляна крихта. Далі буде потрібно поліефірна смола і затверджувач. Осколки скла після дроблення змішуються з барвником і сполучним складом.  співвідношення приблизно таке: поліефірна смола і затверджувач – 30 відсотків, 70 відсотків – крихта. Співвідношення затверджувача-півтора-два з половиною грами на 100 грам смоли. Заміс відбувається у вакуумному міксері. Після цієї нехитрої процедури, отримана суміш заливається в спеціальну заздалегідь підготовлену форму необхідного розміру.  до слова, форми можуть бути абсолютно різними, але так як технологія у нас «домашня» великого обсягу досягти не вдасться, тому потрібно заздалегідь розуміти, який результат вам потрібен і що ви будете з ним робити.

Так чи інакше, стовідсотково точного рецепта в інтернеті ви не отримаєте, тому і потрібні пробні партії. Можливо спочатку продукт буде деформуватися при охолодженні, або на поверхні буде видно нерівності через тих же бульбашок повітря. Не варто відразу кидати справу, як тільки щось не вийшло, ми не діти. І прекрасно розуміємо, що в будь-якій справі важливий і власний досвід. А це ще один плюс дрібного виробництва. Ви не втратите великих грошей, навіть якщо кілька партій підуть тільки на те, щоб все вийшло красиво і якісно.

Бізнес план: як відкрити виробництво італійської плитки з переробленого скла

Сировина

У тому, щоб набрати сировину ніяких складнощів виникнути не повинно. Бите скло можна як знайти безкоштовно, так і організувати невеликий пункт прийому. На здачу скла за малу винагороду з часом з’являться навіть постійні клієнти, які і будуть безперебійно постачати вас матеріалом. Ще є третій варіант, якщо вже працювати з певним контингентом, який буде готовий збирати для вас скло, вам не захочеться. Зверніться в фірми, які займаються виготовленням вікон. Зазвичай такі організації готові віддати бите скло навіть задарма, адже ви ще й самі їх вивезете.

Основою сполучного складу в більшості випадків стає поліефірна смола. Матеріал сам по собі недорогий. А за якостями відповідний як не можна краще. Її ще використовують у виробництві керамогранітних виробів.

Завдяки такому складу плитка, яку ви отримаєте на виході буде стійка до ударів (в межах розумного природно) і відмінно підійде для наприклад для облицювання кухонь, ванних кімнат, і навіть для зовнішнього використання. А скляна крихта дозволить матеріалу вигідно виглядати і красиво відблискувати на сонці.

Бізнес план: як відкрити виробництво італійської плитки з переробленого скла

Устаткування для виробництва

Для дроблення скла не обов’язково використовувати спеціальні дробильні установки, так як ми з вами розглядаємо недорогий варіант початку своєї справи. Можете використовувати механічну дробарку. А електричну купити вже тоді, коли отримаєте чистий дохід і вирішите розширити виробництво.

А ось бульбашки повітря, які неминуче будуть з’являтися при змішуванні компонентів, можуть значно ускладнити завдання і вплинути на готовий продукт вкрай негативно, погіршуючи зовнішній вигляд і міцність. Позбавлятися від них необхідно відразу і швидко, тому що ви використовуєте поліефірну смолу, яка має час застигання – одну годину.

Є кілька способів вирішити цю проблему. Основні методи-нагрів і вібрація. Приготовлену ливарну масу нагрівають для того, щоб бульбашки стали швидше підніматися наверх. А вібрація довершує процес, виштовхуючи їх. Використовувати і те і інше можна як до заливки в форму, так і після. Але продумати все потрібно заздалегідь, розрахувавши і оцінивши кількість виготовляється маси і наявність відповідного обоудованія.

До речі, для виробництва керамограніта, при якому також виникає проблема з бульбашками, використовується зазвичай вакуумна установка. Але так як обсяги там зовсім інші, то і установки використовуються промислові, які і місця займають набагато більше і коштують в рази дорожче підручних засобів. У будь-якому випадку, варто промоніторити ринок на момент простих установок і їх цін. Так як використання подібного обладнання все ж скоротить і час процесів виготовлення і відсоток браку. Використовувати їх до того ж вкрай просто. Суміш заливається в форми, а форми в свою чергу ставляться в установку, де створюється вакуум. Через дві години все виймається в готовому для продажу вигляді.

Також, при плануванні бізнесу, не зайвим буде посидіти довше в інтернеті і подивитися, де ви можете купити те чи інше обладнання дешевше. Може бути, доведеться витратити пару тижнів на очікування доставки, але при цьому заощадити значну суму при покупці. Або ж навпаки, не економити по дрібницях і швидше почати отримувати прибуток.

Бізнес план: як відкрити виробництво італійської плитки з переробленого скла

Бізнес на скляній плитці

Так як процес такого виробництва простий, а собівартість готової продукції низька, ви зможете без проблем зайняти своє місце на ринку подібного продукту. І не обов’язково відразу тиснути своїх конкурентів цінами, якщо вам це дозволяє ваше виробництво. Ви можете спокійно підганяти цінники на свою продукцію під середньоринкові і отримувати більше вигоди розвиваючись і розширюючись поступово. До того ж ви будете завжди мати запас міцності, в разі чого знизивши цінник.

Також скляна плитка, отримана таким чином має презентабельний зовнішній вигляд, незважаючи на те, що зроблена вона по суті з відходів. Тому клієнти у вас будуть, навіть враховуючи, що облицьовувати підлогу таким продуктом не вийде, сфер застосування достатньо для комфортного перебування на ринку. А якщо зумієте якісно зробити кілька великих угод, то оборот клієнтів буде тихо рости і сам собою (сарафанне радіо), але звичайно ж це не означає, що ніякі засоби маркетингу і реклами використовувати вам не потрібно. Незважаючи на всю кустарность виробництва, ви ж хочете діючий і, головне, розвивається бізнес. Тому доведеться постаратися. Але сам факт того, що вкладатися в таке «виробництво» в порівнянні з іншими сферами майже не потрібно, почати вам буде простіше простого.

Однак створення бізнес-плану – дуже важлива річ для будь-якого бізнесу, яким би невеликим він не був. І маркетингова складова-один з пунктів, який вписується в бізнес-план і продумується до дрібниць. Які канали ви будете використовувати. Може бути, відразу заявіть про себе на всіх будівельних майданчиках, або ж скромно почнете з друзів і знайомих будівельників.

Чи потрібна вам пробна партія вашого товару? безумовно так. По-перше, ви зможете самі оцінити те, що у вас вийшло. По-друге, наочний зразок – єдиний спосіб отримати замовлення. По-третє, тільки так ви зможете поправити щось у себе в технології в разі необхідності.

А після продажу першої партії, аналізу відгуків, коригування необхідних елементів, ви будете вже готові до випуску великих партій і роботі під замовлення. Саме тоді і потрібно буде почати набирати обертів, поповнювати клієнтську базу, обзаводячись вже постійними покупцями в будівельній сфері і одиничними приватниками, коригувати ціни на плитку, шукати виходи в інші райони і на розширення виробництва.

Бізнес план: як відкрити виробництво італійської плитки з переробленого скла

Прибуток

Собівартість плитки коливається в районі 50 рублів. У магазин ви її можете віддавати по 300 рублів. Магазини самі ставлять націнку, в разі чого ви також можете посунутися, благо запас рентабельності є. Але доСпосіб приготування. Смажене на вечерю я уникаю, тому найкращим варіантом для вечірньої трапези будуть запечені, тушковані страви. Ну і третій критерій, звичайно, смак і ситість. Незважаючи на те, що кабачки є дієтичним і низькокалорійним продуктом, вечеря не повинна залишати шансів на продовження.

&1&

Піца з кабачків

Почну, мабуть, з мого відкриття року, кабачкової піци. Перший раз я спробувала приготувати її зовсім недавно. Чесно кажучи, мій дебют не зовсім вдався. Після цього я трохи вдосконалила рецепт, і вийшло шалене блюдо, яке припало до смаку моїй родині.

Для приготування піци з кабачків приготуйте наступні продукти:

  • 3 штуки невеликих кабачків
  • 2 яйця
  • склянка борошна
  • сіль, перець
  • зелень (найкраще брати свіжу)
  • помідори 2 штуки середнього розміру
  • курячу грудку — 1 штука
  • сир твердих сортів
  1. не можете експериментувати з вмістом начинки, так само як і з простою класичною піцою. Але зверніть увагу на калорійність продуктів, вона не повинна бути занадто висока.
  2. натріть кабачки на тертці, трохи посоліть і відкладіть в сторону блюдо. Овоч повинен дати сік. Через 10 хвилин ретельно відіжміть його. Я роблю це за допомогою рук. Робіть це добре, щоб маса була якомога сухішою.
  3. далі додайте до кабачків 2 яйця, перець, зелень і борошно. Замісити тісто. Воно повинно бути не дуже рідким, а нагадувати густу сметану. Якщо що можете додати ще пару столових ложок борошна.
  4. приготуйте начину. Для цього наріжте на гуртки помідори, курячу грудку на кубики, а сир натріть на тертці.
  5. на деко покладіть папір для запікання і вилийте туди тісто. Розподіліть рівним шаром по дну і зверху покладіть помідори, потім м’ясо і посипте сиром. Запікайте блюдо хвилин 30, до золотистої скоринки.

&1&

Кабачкові оладки в духовці

Традиційно оладки смажать на сковороді у великій кількості рослинного масла. Але, як я вже сказала, на вечерю найкраще уникати подібного роду спосіб приготування, тому я знайшла найкращий спосіб знизити калорійність оладок з кабачків шляхом запікання їх в духовці. Скажу відразу, смак від цього абсолютно не страждає. Тому, мої дорогі дами, переходите на даний спосіб приготування.

Вам буде потрібно:

  • пару кабачків середнього розміру або 3 маленьких
  • борошно-1 стакан
  • 3 яйця
  • 50 грам сиру твердих сортів
  • зелень
  1. спочатку видаліть кісточки у кабачка, якщо вони занадто великі. Натріть овочі на тертці, додайте туди трохи солі і відіжміть через 10 хвилин, після того, як кабачки дадуть сік.
  2. у масу додайте всі інші інгредієнти: тертий сир, борошно, яйця, дрібно посічену зелень.
  3. замістіть тісто. На деко покладіть папір для запікання і на неї за допомогою столової ложки покладіть невеликі котлетки так, якби ви їх смажили на сковороді.
  4. запікайте кабачкові оладки до появи золотистої скоринки.

&1&

Рецепт фаршированих кабачків

З цим рецептом можна також ізгаляться, як і з піцою. Придумувати різні начинки і соуси. Особисто я люблю найпростіший і класичний варіант.

  1. беру пару кабачків, мою і розрізаю уздовж навпіл. Виймаю кісточки. Якщо попалися молоді овочі, то нутрощі не викидаю, а додаю в начинку.
  2. чищу 1 цибулину і моркву. Нарізаю на дрібні шматочки.
  3. фарш розморожую і змішую з овочами. Солю, перчу, додаю приправи і зелень.
  4. начинкою фарширую кабачки і посипаю зверху тертим сиром.
  5. запікаю блюдо хвилин 40, до утворення золотистої скоринки.

До речі непоганий варіант недавно побачила на одному з кулінарних сайтів. Там господиня не навпіл нарізала овочі, а на кільця, виймала насіння і фаршировала начинкою прямо всередину кілець. Виглядало блюдо цілком апетитно.

&1&

Тушковані кабачки в мультиварці

Один з найбільш «ледачих» рецептів в моєму арсеналі. Взагалі, я обожнюю мультиварку за її здатність готувати страви без зусиль для господині. Тому тушковані кабачки дуже зручно готувати тоді, коли зовсім немає часу або ви втомилися, прийшовши з роботи додому.

  • візьміть 4-5 штук невеликих овоча, помийте їх і наріжте на середні кубики. Враховуйте те, що кабачки мають властивість сильно розварюватися.
  • цибулю, моркву, помідори, солодкий перець ретельно помийте і наріжте на невеликі шматочки.
  • курячу грудку або будь-яке інше пісне м’ясо наріжте на маленькі шматочки. Це дуже важливо, якщо ви берете яловичину або свинину.
  • овочі і м’ясо покладіть в блюдо, посоліть і поперчіть, переміщайте все.
  • увімкніть режим гасіння в мультиварці. У мене він тривати 2 години, але це занадто багато для кабачків. Тому вже через годину я дістаю каструлю. Подавати тушковані кабачки найкраще зі свіжою зеленню.

&1&

Кабачки запечені в духовці

Останній рецепт кабачків на вечерю. Він такий же легкий і дієтичний, як і всі інші.

Візьміть 3 невеликих овоча. Наріжте їх на кільця. Посоліть і поперчіть. Покладіть в деко в кілька шарів. Кожен з них обов’язково змащуйте соусом. Він готуватися дуже легко-в сметану додайте подрібнений часник і зелень.

Зверху страви можна покласти помідори кружками, цибулю кільцями і солодкий перець. Зверху посипте тертим сиром.

Як бачите кабачки на вечерю готуються дуже просто. Час на приготування потрібно зовсім не багато. А які страви з цього продукту готуєте ви? діліться своїми рецептами!

Смачного!

youtube.com

Це самостійне блюдо і гарнір одночасно. При цьому тушковані кабачки однаково смачні як в гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти

  • 2 середніх кабачка;
  • 1 морква;
  • 2 помідора;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 1 пучок кропу і петрушки.

Приготування

Помийте всі овочі. Почистіть цибулю, часник і моркву, при необхідності зніміть шкірку з кабачків. З перцю .

Змастіть сковороду соняшниковою олією. Коли воно розігріється, відправте смажитися подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Через пару хвилин додайте до них нарізані часточками помідори і томатну пасту. Ще через кілька хвилин-соломку з перцю і моркви, а потім — нарізані кубиками або соломкою кабачки.

Овочі потрібно постійно перемішувати. Якщо вони виділяють недостатньо рідини і починають пригорати, додайте трохи води. Після закладки кабачків посоліть, поперчіть і накрийте сковороду кришкою.

Тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте рубану зелень.

» барила » з кабачків з фаршем

&1&kulinarnia.ru

Ситне і просте блюдо, яке до того ж ефектно виглядає на столі.

Інгредієнти

  • 3 невеликих кабачка;
  • соняшникова олія для смаження;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 500 г фаршу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кропу;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • 50 г твердого сиру.

Приготування

Кабачки помийте і наріжте на шматки висотою 3-4 см.чим більше діаметр овоча, тим нижче повинні бути «барила». Ложкою або ножем витягніть м’якоть, залишаючи «дно». М’якоть не викидайте.

Обсмажте на соняшниковій олії цибулю і моркву. В кінці посоліть, поперчіть і додайте м’якоть з кабачків і . Краще-яловичий або мікс зі свинини і курки або яловичини. Чисто зі свинячим буде занадто жирно. Коли фарш підрум’яниться, додайте рубану зелень.

Наповніть фаршем кабачки. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Посипте кожен «бочонок» тертим сиром і випікайте 25-30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °с.

&1&zametkipovara.ru

Смак пряний і одночасно ніжний, а за текстурою кабачки виходять дуже соковитими.

Інгредієнти

  • 2 невеликих кабачка;
  • 200 г сиру;
  • 1 пучок кропу і петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування

Кабачки очистіть від шкірки і розріжте уздовж. Ложкою або ножем витягніть м’якоть, щоб вийшли «човники».

В окремій мисці змішайте сир, рубану зелень, пропущений через прес часник, яйце, сіль і перець. Начините сумішшю кабачки.

Викладіть фаршировані кабачки на деко, застелене пергаментом. Кожен посипте тертим сиром.

Випікайте в розігрітій до 180 °с духовці 40 хвилин.

&1&gastronom.ru

Ніжне за рахунок сметани і ароматне завдяки зелені блюдо. Підходить як для повсякденного, так і для .

Інгредієнти

  • 5 невеликих кабачків;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 пучка